Materialer er beskyttet af lov om ophavsret og kan kopieres i henhold til gældende Copydan Tekst & Node-aftaler

Skriveskabeloner

14 skriveskabeloner med historiestartere som kan hjælpe elever som selv har svært ved at finde på, til at komme igang med historieskrivningen. 

Du finder dem HER

Orddetektiven

Læs ordene og farv de bobler som hører til i kategorien. 

Du finder opgaverne HER.

Læs, find og farv

Eleverne skal læse ordene i siden, og finde billedet som matcher. Billedet farves. Der er også ord som ikke har et matchende billede, ved de ord sættes i kryds i boksen. 

Materialet finde HER

Læs og sæt kryds

Eleverne læser teksten og sætter kryds på billedet så det passer til det de har læst. 

Der er tekster i 2 sværhedsgrader samt facitliste, så eleverne kan tjekke deres egne svar. Aktivitet er derfor fin at bruge til elever som er færdige med en opgave, da den er selvkontrollerende, og giver læreren tid til at hjælpe de øvrige elever. 

Du finder opgaverne HER

120 ord - læs, tegn og sæt streg

I hæftet her træner eleverne de 120 ord. De skal læse sætningerne, og strege det ord ud som de træner. Ved siden af skal de tegne hvad der stod i sætningen.

Hæftet er delt i 2. 

Du finder hæfte 1 HER

Hæfte 2 kommer snart

120 ord - Farv billedet

Farv billedet samtidig med at du træner de 120 ord. 

Der er 16 sider i hæftet som du finder HER

Du kan også få hæftet kun med små bogstaver HER

Læse let bøger (læs og forstå)

Her får du en lille læsebog som, så vidt det er muligt, er skrevet med lydrette ord. Til sidst er der en side med opgaver til bogen. Bogen er skrevet ud fra det amerikanske princip om ”emergent readers”, hvor billederne understøtter læsningen, og børnene bliver opdagende på stavemåden, når de ser ordet. Ligeledes er sætningsopbygningen meget ens, og gentages så mange gange som muligt, så eleverne opnår en form for ”udenadslære”.

Der er indtil videre 22 små bøger. 

Tag fx et kig på: 

Eller hent dem alle sammen på en gang: Hele baduljen

Vi læser ord - 2 og 3 bogstaver

Vi læser ord, er et øvemateriale hvor eleverne træner at læse små ord. Ordene er ikke nødvendigvis lydrette. Ordene bearbejdes på forskellig måde.

Du finder materialet HER

(Der kommer ord på 4 og 5 bogstaver senere)

AliasBINGO

I alias bingo gælder det selvfølgelig om at få pladen fuld. Hver plade har 6 billeder—og opgaven er at lytte til forklaringen fra bingomesteren, og finde ud af om man har det der bliver fortalt om. Fx: Skattekort—Det er noget sørøvere laver med et kryds på for at huske hvor de har gemt pengene. Fælles for alle er, at ordet på intet tidspunkt nævnes—altså skal man ud fra et alias finde ud af om man har tingen. Både oplæserens kort og spillerens plade er udstyret med det ord man leder efter, så der ikke bliver tvivl om hvad billedet forestiller. Du finder bingopladerne HER

Læs og farv

Eleverne læser de tre linjer, de fortæller noget som de enten skal farve eller tegne i feltet nedenunder. Der er 22 forskellige opgaver, samt en blank side, så eleverne kan lave opgaver til hinanden.

Du kan hente materialet HER

Jeg læser - Læseforståelse

Eleverne skal læse sætningen og derefter tegne det der står, ind på billedet i siden. Teksten læses tre gange, og der farves en stjerne i bunden for hver gang. Opgaven kan løses individuelt, som klasseundervisning, i grupper eller som cooperative learning, hvor eleverne udfylder arket hos og for hinanden.

Materialet indeholder 18 forskellige sider og kan hentes HER.

Materialet kan også findes på engelsk HER.

Vind firkanten -120 ord

Hvad med at forene det nyttige med det sjove og behagelige?

Slå din lærer, klassekammerater, mor eller kusine i spillet "Vind firkanten" samtidig med at du træner de 120 ord - det er ren win win!

Find filerne HER

Læsetræning, rækkefølge og læseforståelse

Læsetræning, rækkefølge og læseforståelse

I materialet her træner dine elever alle 3 ting på en gang. Der er 15 forskellige træningssider, samt en blank som du selv kan udfylde, eller om du kan få dine elever til at udfylde, og give til hinanden som opgave. HENT MATERIALET HER

Materialet findes også på engelsk HER

Seneste kommentarer

26.10 | 10:47

Hej.

Har i noget materiale om romerriget? Det om 2. verdenskrig, var så fedt. TAK!

24.09 | 15:10

Det er der nu :)

23.09 | 07:14

Har du måske Prinsessen på ærten som foldebog?

22.09 | 07:05

Stor ros for dit materiale. Det er bare så flot. Jeg ville syntes rigtigt godt om noget fra middelalderen 😉
Mvh Pia Poulsen

Del siden

unsplash